Huur opzeggen bij overlijden

Allereerst willen wij je condoleren met je verlies. We begrijpen dat dit een emotionele tijd voor je is, waarbij er heel veel geregeld moet worden. Met de informatie op deze pagina willen we je graag helpen om de situatie wat makkelijker te maken. Staat jouw situatie er niet bij of heb je aanvullende vragen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We staan je graag te woord.

Veel gevraagd over Huur opzeggen bij overlijden

Mijn partner is overleden. Kan ik het huurcontract overnemen?

Algemeen

Als je getrouwd bent of geregistreerd partnerschap hebt dan ben je automatisch medehuurder en word je na het overlijden van je partner hoofdhuurder. Wel zal er een naamswijziging doorgevoerd moeten worden. Je kan dit doen via huurcontract aanpassen.

Houd de overlijdensakte van je partner bij de hand. Indien jouw gegevens nog niet bij ons bekend zijn, zal je ook een uittreksel BRP aan moeten leveren.

Kan de persoon die bij mij inwoont in de woning blijven als ik overlijd?

Algemeen

In principe kan die persoon niet in de woning blijven als je overlijdt. Neem in dit soort situaties altijd contact met ons op. Dan kunnen we kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Mijn ouders zijn overleden. Kan ik in de woning blijven wonen?

Algemeen

We begrijpen dat je je in een lastige situatie bevindt. Mocht je in deze situatie komen dan willen we altijd met je in contact komen om te kijken naar de mogelijkheden. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat je op straat gezet wordt. Je kan contact met ons opnemen via contactformulier of via 024-3820100.

Mijn partner is overleden en wij waren getrouwd/ik sta op het huurcontract. Mag ik in de woning blijven wonen?

Algemeen

Ja, je mag in de woning blijven wonen. Wel moet je het overlijden van je partner aan ons doorgeven. Hiervoor hebben we altijd een kopie van de overlijdensakte nodig. Dat kan per e-mail of brief naar ons gestuurd worden. Stuur je een brief? Dan hebben we jouw handtekening nodig. Om vervolgens het huurcontract op jouw naam te zetten hebben we ook jouw gegevens nodig. Stuur daarom ook een kopie van jouw identiteitsbewijs mee, je volledige adresgegevens en het bewijs van trouwen/geregistreerd partnerschap. Je kan dit verder zelf regelen via huurcontract aanpassen.

Mijn familielid is overleden. Ik wil de huur opzeggen.

Algemeen

Om de huur op te zeggen, hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig. Als je deze hebt kun je dit zelf regelen via huur opzeggen. Liever persoonlijk contact? Bel ons via 024-3820100. Dan helpen wij je verder.

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

Je kan de huur van een overleden huurder opzeggen met een overlijdensakte. Een kopie van de akte is voldoende. Ook vragen we je ons informatie te geven over de reden dat jij de huur namens de overleden huurder opzegt.

Je kan dit zelf regelen via huur opzeggen.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Bij overlijden eindigt het huurcontract automatisch 2 volle maanden na de maand waarin de huurder is overleden. Als het voor de afwikkeling van het overlijden fijner is om op een andere datum de huur te laten eindigen, neem dan contact met ons op. Het is van belang dat in de periode dat het huurcontract nog loopt de huur wel voldaan wordt.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd en hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

Je kunt in de woning blijven wonen als je op het huurcontract staat. Als je niet op het huurcontract staat kan het zijn dat je toch in de woning kunt blijven wonen. Neem contact met ons op om je situatie te bespreken via 024-3820100. We kijken graag met je naar een passende oplossing.