Problemen met de buren
Heb je last van de muziek van je buren ? Blaft de hond van de buren aan een stuk door? Als je een probleem hebt met je buren, is dat heel vervelend. Een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die jouw woonplezier bederft. En dat wil niemand.
Hieronder lees je wat je kunt doen als je overlast ervaart.
Stap 2: Vraag hulp bij buurtbemiddeling
Kijken je buren er anders tegen aan en komen jullie er samen niet uit? Dan kun je Buurtbemiddeling inschakelen.
De buurtbemiddelaars helpen je om samen met je buren het probleem bespreekbaar te maken. Samen met jou en je buren zoeken ze naar een oplossing. Buurtbemiddeling is gratis.
Direct contact opnemen met buurtbemiddeling
Stap 3: Meld de overlast bij ons
Helpt een gesprek en buurtbemiddeling niet? Dan kun je de overlast bij ons melden. Wij gaan samen met jou en je buren op zoek naar een passende oplossing.
Veel gevraagd over Buurtbemiddeling
Wat is buurtbemiddeling?
Algemeen
Buurtbemiddeling is er voor mensen die problemen of ruzie hebben met hun buren. Buurtbemiddeling helpt jullie om samen een oplossing vinden. Dat gebeurt in een gesprek met een bemiddelaar. Dat is iemand die geen kant kiest is. Een bemiddelaar zorgt dat iedereen zijn verhaal kan vertellen.
Wat doet buurtbemiddeling bij overlast?
Algemeen
Bij overlast zorgt buurtbemiddeling ervoor dat er een gesprek komt tussen de buren. Bij dit gesprek is ook een bemiddelaar. Dat is iemand die geen kant kiest. Een bemiddelaar zorgt dat iedereen zijn verhaal kan vertellen. In het gesprek helpt de bemiddelaar de buren om goede afspraken te maken.
Hoe kom ik in contact met buurtbemiddeling?
Algemeen
Neem contact op met buurtbemiddeling via buurtbemiddelingsterker.nl.
Ben ik verplicht om mee te werken aan buurtbemiddeling?
Algemeen
Ja, je bent verplicht mee te werken aan buurtbemiddeling. Als je dit niet doet, dan kunnen we je melding ook niet in behandeling nemen.