Kleiner wonen: de verhuiscoach helpt

Heb je het idee dat jouw huis te groot voor jou wordt? Of merk je dat traplopen steeds lastiger is? Kleiner wonen is dan een oplossing. Denk je erover om te verhuizen naar een appartement of kleinere woning, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag dan een gesprek met onze verhuiscoach aan.

Je kunt een gesprek met onze verhuiscoach aanvragen als:

  • Je 55 jaar of ouder bent
  • Je in een huurwoning van minimaal 65 m2 woont
  • Jouw huis minimaal 3 slaapkamers heeft
  • Je in een sociale huurwoning woont.

De verhuiscoach bespreekt jouw woonwensen
Dit gesprek is bij jou thuis. De verhuiscoach wil graag van jou horen wat jij nodig hebt om prettig te wonen. Welk huis en welke buurt passen bij jou en is dit haalbaar?
Tijdens het gesprek controleert de verhuiscoach ook jouw gegevens in Entree. Dat is belangrijk omdat je soms voorrang krijgt als je kleiner gaat wonen. Zo weet jij precies wat er mogelijk is, want via Entree ga je daarna zelf op zoek naar een kleiner en beter passend huis.

Wil je jouw mogelijkheden bespreken met onze verhuiscoach?
Woon je in Beuningen of Druten:
neem contact op met Conny Mulder via conny.mulder@woonwaarts.nl of 024 - 38 20 100
Woon je in Nijmegen:
neem contact op met Marloes Derksen via m.derksen2@gelderland.nl of 06 - 52 80 21 78

De provincie stelt een verhuisvergoeding beschikbaar
Zo helpt de provincie mee om een verhuisketen op gang te brengen. Want jouw verhuizing leidt tot nog twee of drie verhuizingen.
Er gelden speciale regels voor de vergoeding. Meer informatie vind je hier. Via deze link kun je de vergoeding aanvragen. Dat doe je voordat je verhuist. Let op: hier heb je een DigiD voor nodig.

De provincie heeft laten weten dat er bijna geen geld meer beschikbaar is voor de verhuisvergoeding. Dit betekent dat je aanvraag misschien niet meer in behandeling wordt genomen.

Meer informatie over:
Voorrangslabel